Basiscursus fotografie

Ook deze periode willen wij graag voor jullie klaarstaan om jullie meer te leren over fotografie. Deze tijd vergt echter wel wat aanpassingen van ons allemaal. Wij doen ons best om onze ruimtes aan te passen zodat iedereen veilig en verantwoord te gast kan zijn in de fotostudio. De nieuwe aanpassingen leiden er ook toe dat groepen voortaan nog maar uit max. 6 cursisten bestaan. Wanneer mogelijk gaan we naar buiten om de praktijkoefeningen uit te voeren.

Digitale spiegelreflex- of systeemcamera
Ben je in het bezit van een prachtige spiegelreflex- of systeemcamera? Ben je al wat aan het experimenteren geweest met al die knopjes en functies? Dan ontdek je al snel dat je camera onwijs veel mogelijkheden biedt. Het is natuurlijk zonde om je toestel dan alleen maar in de automatische stand te kunnen gebruiken. Wil je graag leren hoe je meer uit je camera haalt en ben je er klaar voor om de veilige automatische stand te verlaten? Dan is de basiscursus fotografie echt iets voor jou! De kernwoorden die onze fotocursus beschrijven zijn:
– Kleine groepen (max. 6 personen)
– Persoonlijke aandacht
– Altijd praktijkgericht

Wat kun je nà de fotografie cursus?
Na de basiscursus ga je beslist betere foto’s maken, want je bent niet langer afhankelijk van de automatische stand. Je kunt nu zelf:
– fotograferen in de creatieve modi (A/Av en S/Tv)
– instellingen maken met sluitertijd, diafragma en iso die passen bij een situatie.
– je belichting onder controle houden.
– je camera beter bedienen omdat je hebt geleerd hoe je de belangrijkste functies en knopjes gebruikt.

Theorie én praktijk
Theorie is onmisbaar in deze cursus, maar je leert al doende fotograferen: we gaan al vanaf de eerste bijeenkomst praktisch aan de slag. Door de geleerde stof samen met de andere deelnemers in de praktijk te brengen, leer je namelijk veel sneller en kun je het beter onthouden. Tijdens de oefeningen kan ik je vragen direct beantwoorden.

Hoe, wat en waar
De cursus fotografie wordt gegeven op woensdagavond of maandagavond in de léukste fotostudio in Uden. In totaal zijn er 5 bijeenkomsten van 19.30 uur tot 21.30 uur. Om de cursus te volgen heb je zelf een camera nodig, een spiegelreflex- of systeemcamera, die je in kunt stellen op de A(v) en S(tv) stand. Een basiscursus kost €149,- Dit is incl. reader, maar excl. de afdrukkosten voor enkele thuisopdrachtjes. Wil je graag weten wanneer de cursussen van start gaan? Neem dan even een kijkje op de Agenda pagina. Daar vind je ook alle informatie over beschikbare plaatsen in een groep.

Cadeaubon
Ken je iemand met een mooie camera die er graag meer over zou willen leren? Vraag dan naar de cadeaubon voor de basiscursus fotografie of voor één van onze andere workshops. De ontvanger kan zichzelf inschrijven via de website voor een cursus op een passend moment. De bon is twee jaar geldig vanaf de aankoopdatum.