Workshop Opzetflitser / Reportageflitser

Een goede lichtbron kan de kwaliteit van een foto een enorme boost geven. Daarom laten veel fotografen de kleine, ingebouwde flitser voor wat hij is en kiezen ze voor een reportageflitser. Maar hoe werkt die nou precies? En hoe zorg je voor de juiste instellingen? Dat (en meer) leer je tijdens de workshop Reportageflitser. Het is een korte workshop van twee uur waarin je leert welke mogelijkheden jouw opzetflitser biedt.

Reportageflitser....en dan?

Reportageflitser....en dan?

Je hebt een camera en je hebt een opzetflitser. Wanneer je ze samen gebruikt merk je al snel dat er ineens weer heel veel instellingen mogelijk worden. Mooi flitslicht vraagt om een stukje techniek en inzicht en meestal komt dat er niet uit wanneer alles in de ‘automaat’ blijft staan.

Wat kun je dan nà deze workshop opzetflitser:
– Inflitsen van schaduwpartijen
– Je flitser automatisch en manueel instellen
– Overdag en in de avond gebruiken
– De juiste lichtrichting kiezen
- Het benodigde flitslicht aanpassen aan je camera instellingen (sluitertijd, diafragma en isowaarde).

De fotostudio en cursusruimte

De fotostudio en cursusruimte

De fotostudio in Uden is ruim opgezet en van alle benodigdheden voorzien. Hier kunnen we altijd aan de slag om de praktijkoefeningen uit te voeren.
Om veilig te kunnen werken zijn er grote, verplaatsbare schermen aanwezig zodat ik toch met je mee kan kijken terwijl je oefent. Bij goed weer kunnen we naar buiten.
Ook de theorieruimte is voorzien van plastic schermen.
De studio ligt tegen het centrum van Uden aan en is makkelijk te bereiken.
Parkeren kan altijd gratis en recht voor de deur!

Theorie én praktijk in de fotostudio

Theorie én praktijk in de fotostudio

Na elk theoriedeel ga je zelf aan de slag met je eigen materiaal in de fotostudio. Door de oefeningen in de studio, waarbij ik over je schouder meekijk, blijft de stof beter hangen. Ik stuur waar nodig en geef aanwijzigen. En als je vragen hebt...ze worden meteen beantwoord!

Agenda

Agenda

Wil je ook meer uit je opzetflitser halen? Leuk! Vul hieronder het inschrijfformulier in en je ontvangt meteen een bevestigingsmail terug. (kijk ook even in de spambox als er niks binnenkomt) In deze bevestigingsmail zit een link naar de agenda waarin je meteen het gewenste tijdslot voor de workshop vast kunt leggen. Zo is de afspraak supersnel gemaakt.