Workshop: M-stand

Ben je bekend met de begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde? Je weet waar ze voor staan en welke effecten ze in je foto kunnen brengen, maar het lukt je nog nèt niet om zelf de belichting van je foto te bepalen. Dan ben je klaar voor deze workshop. Kom alles te weten over handmatig belichten in de M-stand! Deze workshop is het vervolg op de basiscursus fotografie.

M-stand, Lichtmeting en Histogram

M-stand, Lichtmeting en Histogram

Met de M-stand kun je de belichting op je spiegelreflex- of systeemcamera handmatig instellen. Dat is het hoofdonderwerp van deze workshop. Je leert waarom het nuttig is om zelf de baas te blijven over de belichting van je foto en, nog belangrijker, hóé je dat doet. In de workshop leer je de ingebouwde lichtmeter kennen, zodat je overal de lichtsituatie kunt meten. Het resultaat van die meting vertaal je naar een concrete instelling op je camera. Ook leer je het histogram lezen, zodat je de gemaakte foto kunt beoordelen. Je beslist dan of het nodig is om de instellingen aan te passen en de foto nog eens te maken.

De fotostudio en cursusruimte

De fotostudio en cursusruimte

de fotostudio in Uden is ruim opgezet en van alle benodigdheden voorzien. Hier kunnen we altijd aan de slag om de praktijkoefeningen uit te voeren. Om veilig te kunnen werken zijn er grote, verplaatsbare schermen aanwezig zodat ik toch met je mee kan kijken terwijl je oefent. Bij goed weer kunnen we naar buiten.
Ook de theorieruimte is voorzien van plastic schermen.
De studio ligt tegen het centrum van Uden aan en is makkelijk te bereiken. Parkeren kan altijd gratis en recht voor de deur.

Theorie én praktijk in de fotostudio

Theorie én praktijk in de fotostudio

Leer door te doen! Naast de theorie oefen je de gegeven stof direct in de studio aan de hand van enkele opdrachten. Je leert alles meteen in te stellen op je eigen camera en lukt het even niet? Je vragen worden direct beantwoord. Door na de theorie meteen te oefenen kun je de stof beter onthouden en dat maakt het makkelijker om het thuis zelf weer op te pakken. De workshop wordt momenteel als privé-les gegeven, je hebt dus mijn onverdeelde aandacht!

Agenda

Agenda

Je bent enthousiast geworden en wilt nu ook leren werken in de M-stand? Leuk! Vul hieronder het inschrijfformulier in en je ontvangt meteen een bevestigingsmail terug. (kijk ook even in de spambox als er niks binnenkomt) In deze bevestigingsmail zit een link naar de agenda waarin je meteen je gewenste tijdslot voor de workshop vast kunt leggen. Zo is de afspraak supersnel gemaakt.