Workshop: M-stand

Ben je bekend met de begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde? Je weet waar ze voor staan en welke effecten ze in je foto kunnen brengen, maar het lukt je nog net niet om zelf de belichting van je foto te bepalen. Dan ben je klaar voor deze workshop. Kom alles te weten over de M-stand!

M-stand: lichtmeting
Met de M-stand kun je de belichting op je spiegelreflexcamera handmatig instellen. Dat is het hoofdonderwerp van deze workshop. Je leert waarom het nuttig is om zelf de baas te blijven over de belichting van je foto en, nog belangrijker, hóé je dat doet.

Lichtmeter en histogram
In de workshop leer je de ingebouwde lichtmeter kennen, zodat je overal de lichtsituatie kunt meten. Het resultaat van die meting vertaal je door naar een concrete instelling op je camera. Ook leer je het histogram lezen, zodat je de gemaakte foto kunt beoordelen en de instellingen kunt wijzigen als dat nodig is. Deze workshop sluit naadloos aan op de basiscursus!

Theorie en praktijk
Leer door te doen! Naast de theorie oefen je de gegeven stof direct in de studio aan de hand van enkele opdrachten. Je leert alles meteen in te stellen op je eigen camera en lukt het even niet? Je vragen worden direct beantwoord. Door te oefenen kun je de stof natuurlijk beter onthouden en dat maakt het makkelijker om het later thuis zelf weer op te kunnen pakken.

Agenda
Wil je graag weten wanneer de workshop van start gaat? Neem dan even een kijkje op de Agenda pagina. Daar vind je ook alle informatie over beschikbare plaatsen in een groep.