Workshop: M-stand

  Ben je bekend met de begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde? Je weet waar ze voor staan en welke effecten ze in je foto kunnen brengen, maar het lukt je nog net niet om zelf de belichting van je foto te bepalen. Dan ben je klaar voor deze workshop. Kom alles te weten over handmatig belichten in de M-stand! Deze workshop is het vervolg op de basiscursus fotografie.

  M-stand: lichtmeting
  Met de M-stand kun je de belichting op je spiegelreflexcamera handmatig instellen. Dat is het hoofdonderwerp van deze workshop. Je leert waarom het nuttig is om zelf de baas te blijven over de belichting van je foto en, nog belangrijker, hóé je dat doet.

  Lichtmeter en histogram
  In de workshop leer je de ingebouwde lichtmeter kennen, zodat je overal de lichtsituatie kunt meten. Het resultaat van die meting vertaal je door naar een concrete instelling op je camera. Ook leer je het histogram lezen, zodat je de gemaakte foto kunt beoordelen en de instellingen kunt wijzigen als dat nodig is.

  Theorie en praktijk
  Leer door te doen! Naast de theorie oefen je de gegeven stof direct in de studio aan de hand van enkele opdrachten. Je leert alles meteen in te stellen op je eigen camera en lukt het even niet? Je vragen worden direct beantwoord. Door meteen te oefenen kun je de stof beter onthouden en dat maakt het makkelijker om het  thuis zelf weer op te pakken. De workshop wordt momenteel prive gegeven, omdat de huidige situatie werken in groepen nog niet toestaat

  De fotostudio en cursusruimte
  de studio is ruim opgezet en van alle benodigdheden voorzien. Hier kunnen we altijd aan de slag om de praktijkoefeningen uit te voeren. Om veilig te kunnen werken zijn er grote, verplaatsbare schermen aanwezig zodat ik toch met je mee kan kijken terwijl je oefent. Bij goed weer kunnen we naar buiten. Ook de theorieruimte is voorzien van plastic schermen. De ruimte ligt tegen het centrum van Uden aan en is makkelijk te bereiken. Parkeren kan altijd gratis en recht voor de deur op onze lange oprit.

  Agenda
  Je bent enthousiast geworden en wilt nu ook leren werken in de M-stand? Leuk! Vul hieronder het inschrijfformulier in en je ontvangt meteen een bevestigings e-mail terug. (kijk ook even in de spambox als er niks binnenkomt) In deze bevestigingsmail zit een link naar de agenda waarin je meteen je gewenste tijdslot voor de workshop vast kunt leggen. Zo is de afspraak supersnel vastgelegd.