Workshop Compositie en Beeldtaal

Je hebt al een aardige basiskennis over fotografie en het gebruik van je fotocamera. Je foto’s missen echter nog iets…iets waardoor mensen nèt wat langer naar je beelden kijken. Ze missen een stukje kracht. In deze korte workshop van 2 uur ga je aan de slag met beeldtaal en het effect op je foto’s. Leer alles over compositie.

Krachtige, sprekende foto’s

Krachtige, sprekende foto’s

Die kracht kun je leren aan je foto‘s toe te voegen, als je maar weet waar je op moet letten. Sprekende foto’s komen voort uit een goede compositie. Compositie heeft alles te maken met wàt je op de foto zet, maar zeker ook hoe! Waar ga je staan? Hoeveel van het onderwerp mag op de foto? Waar staat je onderwerp op de foto? Hoe belangrijk is de achtergrond en de voorgrond? En wat kun je doen met contrasten en kleuren? Dit zijn allemaal vragen die te maken hebben met de compositie.

Compositie = beeldtaal

Compositie = beeldtaal

Omdat beeldtaal ook een ‘taal’ is, kun je het leren ervan beschouwen als het leren van taal. Heb je eenmaal leren lezen, dan kun je geschreven tekst niet meer negeren. Voor compositie geldt dat er aandachtspunten zijn die je gaat leren herkennen. Na het herkennen komt het toepassen en het werkelijk gaan zién van die aandachtspunten in de wereld om je heen. Als je de beeldtaal snapt ga je hem automatisch gebruiken!

Wat kun je ná deze workshop?

Wat kun je ná deze workshop?

Je weet dan wat de aandachtspunten voor compositie zijn. Je gaat anders denken over beeldopbouw en het verhalende element van je fotografie. Je leert de basistechnieken van de fotografie nu toepassen op een creatieve manier zodat je foto’s winnen aan zeggingskracht. De cursus omvat niet alleen theorie, maar zoals je van alle cursussen gewend bent wordt er ook geoefend!

Agenda

Agenda

Wil je ook graag dat je foto’s een sterkere uitstraling krijgen? Heel goed! Vul hieronder het inschrijfformulier in en je ontvangt meteen een bevestigingsmail terug. (kijk ook even in de spambox als er niks binnenkomt) In deze bevestigingsmail zit een link naar de agenda waarin je meteen het gewenste tijdslot voor de workshop vast kunt leggen. Zo is de afspraak supersnel gemaakt!